Zarida

Arie & Zarida:

Over moeilijke merrie’s kan Arie de Best avondvullende verhalen vertellen.

Zijn merrie Zarida kun je een behoorlijke karakter merrie noemen die zeer snel beledigd is.

Lachend vertelt Arie dat Zarida een van die merries is, die je moet laten denken of zij alles zelf heeft uitgevonden. Geef je haar dat stukje respect niet, dan strijk je tegen de haren van koninklijke majesteit Zarida in en is er onheroepelijk herrie in de tent.

Zelfs de volgende dag is mevrouw nog beledigd en dat laat ze merken ook.

“Toch is Zarida mijn oogappeltje, alleen ik mag zeggen dat ze een moeilijk paard kan zijn. Doet een ander dat, dan ben ik net zo beledigd als Zarida kan zijn.”

Voor Arie was het behoorlijk wennen om met zo’n übermerrie om te gaan. Zarida wist dat ze tijdens de dressuurwedstrijden grote invloed kon uitoefenen. In de ogen van de jury en die van Arie waren haar streken niet altijd even grappig. Regelmatig liet Zarida Arie tijdens het concours in de steek, waardoor Arie regelmatig gefrustreerd naar huis terugkeerde. Ondanks alle frustraties wist Arie dat zijn merrie wel kwaliteiten had en zette door. Samen wisten zij wedstrijden op dressuurniveau ZZ zwaar te bereiken. Toch bleef het altijd een gevecht om Zarida zo ver te krijgen om voor Arie haar oefeningen te doen.

Working equitation: een nieuwe start

Tot Arie op een dag kennis maakte met de Portugese paardensport, Working equitation. Hij deed voor de lol een keer mee met een les en maakte kennis met de oefeningen van deze sport. Verbaasd ontdekte Arie dat de verschillende onderdelen berusten op controle en samenwerking met je paard. Het waren zeer gerichte dressuuroefeningen. Arie was echter nog verbaasder toen hij merkte, dat zijn merrie Zarida er voor het eerst in hun carrière over nadacht om mee te werken.

Arie en Zarida werden een echt team, samen oefende ze fanatiek op hun nieuw ontdekte sport. Het trainen werd beloond. Arie en Zarida behaalden op de internationale wedstijd in Brabant de eerste prijs in de klasse W.E. 3, vervolgens ging de reis naar Duitsland waar het team de tweede prijs in de klasse W.E 3 behaalde. Ook startte Arie met Zarida in Frankrijk, La Working Equitaion a Pariberique 2016. Arie geniet niet alleen van de mooie sport en de harmonie die hij samen met zijn merrie heeft, maar ook van de vriendelijke sfeer rond de sport Working Equitation. Als je deze sport beoefent, zal je ervaren dat je er een warme familie bij krijgt. De sfeer is goed en iedereen helpt elkaar waar nodig.

“Een ander voordeel is, dat de oefeningen goed zijn voor de souplesse en lichamelijke conditie van je paard”, vertelt Arie. ”Mijn paardensportbegeleidster adviseert mij altijd bepaalde souplesse en flexibilitiet-oefeningen te doen met mijn paarden. Deze oefeningen komen allemaal voor in de W.E. en dat voel je aan je paard. Door de afleiding van voorwerpen in het wedstijd veld van Working equitation, voelt het paard het niet als een dressuur oefening , maar meer als en spel. Hierdoor is Zarida ook weer veel meewerkender geworden in de dressuur. Dus een duidelijke win-win situatie.

Zarida heeft inmiddels een prachtig veulen gekregen van de hengst, ToTo junior. Dit jaar is Zarida gedekt door Cartujano de la Cruz, een PRE hengst van Stal Buena Suerte! 

(bron: Pegasus, Drents Gala van het Paard)

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2017 - 2023 Working Equitation Centre Holland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel